top of page
hangulat képek-26.jpg

Óratípusok

A Hatha jóga az ősi alap, erre épül, ennek eszköztárát használja a mai összes jógafajta.

Hatha Jóga

A Hatha Jóga órákon főleg az ászanák (testhelyzetek) precíz, anatómiailag helyes kivitelezésével foglalkozunk, emellett hangsúlyos az egyszerűbb pránajáma technikák (légzőgyakorlatok) elsajátítása is. A nyújtó, erősítő és egyensúly gyakorlatokkal megeddzük a testet és az elmét. A légzőgyakorlatok a légzőszervek, légzőizmok fejlesztése mellett a tudat működésére is befolyással vannak. Az óravégi relaxációnak is fontos szerepe van a munka és a hétköznapok során felgyülemlett feszültség, stressz kezelésében. A kitartó gyakorlás eredményeként a test erős és rugalmas, a légzés szabad, az elme nyugodt lesz.

Gerincjóga

A Gerincjóga órák a gyógytorna, gerinctorna anatómiai alapjaiból kiindulva a Hatha jóga és a különböző mozgásterápiák gyakorlatait integrálva segítenek a helyes testtartás, testtudat kialakításában és a helyes légzés elsajátításában. Átmozgatják az egész testet, oldják a testben keletkezett feszültséget. A Gerincjóga gyakorlatok biztonságosak és egyszerűek, bárki számára elsajátíthatók. A Gerincjóga órák precíz és preventív alapot nyújtanak más jógafajtákhoz is.

Kismama Jóga

A kismama jóga segít, hogy a várandósság időszaka a lehető legkellemesebben teljen, a baba számára is pozitív körülményeket biztosítva. Az órán jógagyakorlatok és relaxáció segítségével hangolódhatsz önmagadra és kisbabádra, ezzel támogatva a várandósság testi-lelki változásait és a szülésre való felkészülést.
Minden órát egy rövid beszélgetéssel indítunk, majd egy kellemesen átmozgató gyakorlással folytatunk. Az óra végén figyelmet fordítunk a gátizmok erősítésére és a meditációval egybekötött relaxációra is, amely a babával való kapcsolódást emeli különleges szintre.

Yin Yang Flow

A Yin & Yang flow az ellentétek kiegyensúlyozására törekszik, ezáltal pedig a középponttunk megtalálására. Erő és könnyedség egyszerre.  A gyakorlás első felében dinamikusan áramlunk a jelenben. Engedjük, hogy vigyen a lendület és légzésünkkel összekapcsolódva megérkezzünk a teljes flow élménybe. Az óra második felében a lágy és puha minőség kerül előtérbe, megérkezünk a csendbe, a teljes nyugalom állapotába. Akárcsak egy Yin jóga órán, hosszan bennmaradunk az ászanákban és engedjük belesimulni testünket a jelenbe.

Yin Jóga

Yin jógaóráinkon lassú mozgással, hosszú ideig kitartott ászanákkal találkozhatsz, melyek célja az izmok tudatos ellazítása, a befelé figyelés és az önismeret elmélyítése. Ezek a speciális pozíciók segítik kiegyensúlyozni a testet és az elmét, valamint megtalálni a belső nyugalmat. Szabályozzák a test energiaáramlását, oldják a blokkokat, serkentik a vérkeringést.

Yoga Dream

Amikor leszáll az este, jógastúdiónk egy varázslatos mesevilággá változik. A napközben egyszerű fehér falak életre kelnek egy egyedülálló UV-aktív festésnek köszönhetően és a termet nyulak, szarvasok, más erdei állatok és egy mesebeli táj tölti be. Azoknak szól, akik szeretnének teljesen kikapcsolni és átadni magukat egy lenyűgöző élménynek. Az érzést nem is nagyon lehet szavakba önteni, ezt a nem mindennapi jógaórát Neked is ki kell próbálni!

Flow Jóga

A Flow jóga órák sajátossága, hogy a test dinamikus mozgását összehangoljuk a légzéssel. A cél, hogy az egész óra a mozdulatok egymásba áramoltatásából jöjjön létre. A flow óra megtanít a test, a légzés és az elme tudatos irányítására, de a jógaóra keretein túl is utat mutat a szabadság és kötöttség közötti harmónia megtalálásában. 
Jó választás, ha a dinamikusabb, fizikai szinten erősebb jógaórákat kedveled, jó formában vagy, szeretsz sportolni és a mozgásos meditációt szeretnéd megtapasztalni.

Sunrise Jóga

Ébredj, mielőtt a város felébred! Ha fontos számodra, hogy a nap tudatosan, kiegyensúlyozottan és energiával feltöltődve induljon, jógázz velünk minden kedden és csütörtökön reggel 7 órától.
A kora reggeli jógaóra során elsősorban a Napüdvözlet gyakorlatsorokra, a hátrahajlások és előrehajlások egyensúlyára koncentrálunk. Az izmok bemelegítése után kellő figyelmet fordítunk a test hátsó részének nyújtására, de alaposan átmozgatjuk a főbb ízületeket is, különös tekintettel a medence, a gerinc és a váll területére

Női Jóga

A Női jóga órán a tradicionális jóga elemeit átformálva finoman alkalmazkodunk a Női természet állandó változásához, áramlásához. A mozdulatok gyakorlása során hatunk a női szervekre, megelőzhetőek illetve javíthatók különféle női betegségek, problémák. Foglalkozunk a gáti terület és melleink egészségével illetve erősítjük saját nőiségünkhöz és szexualitásunkhoz fűződő kapcsolatunkkal. A foglalkozások mindig egy- egy adott téma köré épülnek, így az alapoktól felépítve kerülünk közelebb a jóga világához, valamint saját Női természetünkhöz, melyhez nagyban hozzájárul a Női kör meghatározó ereje.

Astanga

Az astanga jóga K. Pattabhi Jois nevéhez fűződik és összesen 6 kötött gyakorlatsorból áll. Az első sorozat neve a Jóga Csikitsza, azaz jógaterápia, amelynek célja a fizikai test megerősítése, a hajlékonyság növelése, az egészség helyreállítása és megőrzése. Dinamikus, intenzív irányzat, ami a rendszeres gyakorlás által válik puhává, könnyeddé. Az ászanákat az áramló udzsaji légzés, a tekintet irányának tudatosítása (dristi) és az energetikai zárak (bandák) használata kíséri.

Relax Jóga

Ha szeretnéd elengedni a héten felhalmozódott feszültségeket, akkor a Relax jógán a helyed! 
Könnyedebb óratípusra számíthatsz, ahol inkább a nyújtásokon van a hangsúly. Átmozgatjuk az egész testet,különösen figyelve azon területekre, ahol a leginkább képes lerakódni a stressz, mint a nyak, váll, csípő. Az óra végét pedig egy hosszabb relaxációval zárjuk.Gyere el és engedd át magad a nyugalomnak!

bottom of page